BiH

tužilaštvo bih

U Šekovićima pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

30/09/2019

“Završena je ekshumacija na lokalitetu Trnovo u općini Šekovići i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe”, navodi se u saopćenju

Na području općine Šekovići pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve iz proteklog rata, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Završena je ekshumacija na lokalitetu Trnovo u općini Šekovići i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe”, navodi se u saopćenju, javlja Birn.

Iz Tužilaštva je saopćeno da će posmrtni ostaci biti prevezeni u Komemorativni centar Tuzla, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju kako bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve.

“Procesom ekshumacije na terenu je koordinirao istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka učestvovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, kao i policijski službenici Policijske stanice (PS) Šekovići”, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.