U konjicu izlila neretva

U selu Hotovlje klizište ugrozilo kuće, mještani se sklonili u džamiju, nema ni struje

konjic radio konjic

U 04:40 sati putem MUP-a stigla je obavijest od mještana sela Hotovlje da je usljed obilnih kišnih padavina u selu došlo do aktiviranja klizišta koje ugrožava porodične kuće

Rijeka Neretva se izlila se u četvrtak u Konjicu na lokacijama Tušćica, Orašje i u centru grada ispod novog mosta. Od 02:15 sati u prekidu je regionalni put R-435 Konjic-Glavatičevo u naselju Tušćica.

Radnici civilne zaštite i vatrogasci cijelu noć su pratili vodostaje rijeka i radili na otklanjanju posljedica od poplava, priopćio je Operativni kantonalni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

U 04:40 sati putem MUP-a stigla je obavijest od mještana sela Hotovlje da je usljed obilnih kišnih padavina u selu došlo do aktiviranja klizišta koje ugrožava porodične kuće. Mještani su smješteni u lokalnu džamiju. Selo je ostalo i bez napajanja električnom energijom.

Otežano je prometovanje magistralnom cestom Konjic-Mostar.

Tokom dana zabilježen je udar groma u repetitor BH Telecom-a koji se nalazi na ulazu u industrijsku zonu Igman koji je prouzročio prestanak rada interneta u poslovnim zgradama na toj lokaciji.

Također, rijeka Baštica izlila se iz korita u selima Idbar i Čelebići te uzrokovala probleme ribnjacima i dijelu porodičnih kuća, kao i eko sela “Raj u raju”. Nema informacije o pričinjenoj materijalnoj šteti, navodi se u saopćenju.