BiH

vatrogasci na terenu

U Širokom Brijegu požar ugrožava kuće

14/08/2021

Vatrogasci i mještani ulažu velike napore kako bi odbranili kuće i stavili požar pod nadzor

U subotu poslijepodne izbio je požar u mjestu Kočerin pored Širokog Brijega i još uvijek se širi, a ugrožene su i kuće zbog čega je dio mještana evakuiran. Također, jedna starija osoba je hospitalizirana.

Vatrogasci i mještani ulažu velike napore kako bi odbranili kuće i stavili požar pod nadzor.

Ovo nije prvi požar u ovim ljetnim mjesecima u na području Širokog Brijega i Zapadnohercegovačkog kantona.

Prethodno su na širem području Širokog Brijega bila dva velika požara u kojima su izgorili hektari borove šume i suhog raslinja.

Već mjesecima kiša u ZHK-u nije padala i to izaziva velike probleme s požarima, a što dodatno otežava posao vatrogascima.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je po prijemu zahtjeva za gašenje požara helikopterom u gradu Široki Brijeg dobijenim od Ministarstva sigurnosti BiH sagledalo raspoložive resurse u svrhu uduvoljenja zahtjevu.

Zahtjev je dostavljen Predsjedništvu s prijedlogom za donošenje odluke i davanja ovlaštenja ministru odbrane za angažman Oružanih snaga.

– Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek su spremne u skladu sa raspoloživim resursima pomoći civilnim strukturama vlasti u kriznim i drugim situacijama – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.