BiH

Podnesen izvještaj

U “škodi” krijumčario osam migranata, kad je vidio policiju dao se u bijeg

31/10/2019

B.D. je prije dva dana, u noćnim satima, pobjegao iz automobila uočivši policiju, u mjestu Tabanci, kod Zvornika

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.D. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

B.D. je prije dva dana, u noćnim satima, pobjegao iz automobila uočivši policiju, u mjestu Tabanci, kod Zvornika.

U putničkom automobilu marke „škoda“, koji je vozio, policijski službenici su zatekli osam osoba iz Iraka i Sirije, za koje postoji sumnja da su ilegalno prešli bh. granicu sa susjednom državom.

-Preduzimajući dalje mjere i radnje s ciljem pronalaska i identifikacije osumnjičenog, policijski službenici su na osnovu preduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti identifikovali B.D. iz Zvornika, koji se sumnjiči da je tom prilikom upravljao vozilom, prevozeći osobe za koje se sumnja da su ilegalno prešle granicu, zbog čega je protiv osumnjičenog podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu – pojašnjava se u saopćenju Policijske uprave Zvornik.

U devet mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je sedam krivičnih djela krijumčarenje ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.