BiH

kanton sarajevo

U Skupštini KS 18 zastupnika potpisalo smjenu Vlade, među njima i Čampara

09/10/2020

"Glavna poruka koju želimo poslati našim građankama i građanima jest da Vladu ne smjenjujemo zato što možemo jer imamo dovoljno ruku, već zato što moramo zaustaviti propadanje kantona i spriječiti propast u koju nas vode", saopćeno je

Osamnaest zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo danas je predalo potpise za smjenu aktuelne Vlade KS.

Smjenu Vlade koju čine SDA, DF SBB potpisali su zastupnici Naše stranke, SDP, Naroda i pravde, Damir Nikšić, Damir Marjanović, ali i Aljoša Čampara koji je nedavno dao ostavku u Predsjedništvu SDA.

“Nas 18 zastupnika i zastupnica pripadamo različitim ideološkim usmjerenjima. Međutim, situacija u kojoj se nalazimo nadilazi okvire uobičajene političke borbe i u njoj moramo biti ujedinjeni. Radi se o vraćanju dostojanstva i odgovornosti političkom djelovanju u Kantonu Sarajevo. Problem aktuelne Vlade nije samo što radi loše, već što često uopšte ne radi ili radi na štetu građana. To je ono što je nedopustivo i u normalnim a pogotovo u okolnostima u kojima živimo.
Građanima i građankama želimo vratiti nadu da Sarajevo ne samo da zaslužuje, nego i može bolje te da svi u njemu možemo osigurati sebi kvalitetnije uslove za život bez obzira na to koju političku opciju podržavamo pa čak i ako smo apolitični.

Glavna poruka koju želimo poslati našim građankama i građanima jest da Vladu ne smjenjujemo zato što možemo jer imamo dovoljno ruku, već zato što moramo zaustaviti propadanje kantona i spriječiti propast u koju nas vode”, saopćili su.

Komentari

Autor: A. Dučić / Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.