Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U srednjim školama u KS-u 215 slobodnih mjesta

BiH

skola

U srednjim školama na području Kantona Sarajevo ostalo je 215 mjesta, na koja mogu konkurirati učenici koji nisu primljeni ni u jednu srednju školu u protekla dva konkursna roka, a u skladu s definiranim kriterijima – potvrdili su iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U izjavi za Fenu navode da je završen i drugi konkursni rok za upis učenika u srednje škole i to 13. jula. U oba konkursna roka u javne srednje škole na području Kantona Sarajevo upisan je 3.661 učenik.

Broj slobodnih mjesta u srednjim školama nakon konkursnih rokova je 215, od čega u Četvrtoj gimnaziji 12, Peta gimnazija sedam, Gimnazija Dobrinja 12, Srednja škola primijenjenih umjetnosti tri, Srednja škola metalskih zanimanja 29, Željeznički školski centar 34, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn 16, Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn 52, Srednjoškolski centar Vogošća devet, Srednjoškolski centar Hadžići 38, Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš tri, a Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje – Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju sedam.

– Upis u prvi razred u školskoj 2017./2018. godini u naknadnom drugom konkursnom roku u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljvanje, Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju neće se vršiti putem online sistema – rečeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Učenici koji su zainteresirani za upis u navedene srednje škole, potrebno je da se o načinu upisa informiraju direktno u navedenim školama.