civilna zaštita hnk

U Stocu dosada 498 osoba prijavljenih šteta od potresa

U potresu preminula 27-godišnjakinja iz Stoca, više osoba ozlijeđeno
23.04.2022., Stolac, Bosna i Hercegovina - Od posljedica potresa u Stocu smrtno stradala djevojka, a njeni roditelji su zadrzani u bolnici. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

22. aprila oko 23 sata Hercegovinu je pogodio potres magnitude je 5.8 stepeni po Richterovoj ljestvici, a epicentar je bio 20-ak kilometara od Stoca i 40-ak od Mostara.

U Stocu je do sada 498 osoba prijavilo materijalnu štetu od potresa koji je Hercegovinu pogodio krajem aprila, priopćeno je iz Operativnog Centra za civilnu zaštitu Hercegovačko neretvanskog kantona.

Povjerenstvo za procjenu nastale štete (4 tima) nastavlja s radom. DVD Stolac i Komunalno Stolac nastavljaju aktivnosti uklanjanja žbuke, crijepa i dimnjaka, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, 22. aprila oko 23 sata Hercegovinu je pogodio potres magnitude je 5.8 stepeni po Richterovoj ljestvici, a epicentar je bio 20-ak kilometara od Stoca i 40-ak od Mostara.

U potresu je jedna osoba iz Stoca izgubila život, a na javnim, privrednim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima pričinjena je velika materijalna šteta.