U toku akcija “Kurban 2017” Udruženja “Pomozi.ba”

pomozi223

Udruženje „Pomozi.ba“ i ove godine pokreće Akciju „Kurban 2017“, a kurbansko meso će biti korišteno prvenstveno za projekt “Obrok za sve”.

Kroz ovaj projekt svakodnevno se dostavljaju obroci za 300 starih, bolesnih i iznemoglih osoba.

Kurbansko meso se dijeli tokom cijele godine kroz gotove obroke i to najugroženijoj kategoriji ljudi, odnosno starim, bolesnim i iznemoglim osobama.

Jedan dio se podjeli u toku samog Kurban bajrama socijalno ugroženim porodicama i pojedincima širom BiH, što je simbolični bajramski ručak.

– Prošle godine je podijeljeno oko pet tona kurbanskog mesa u danima Bajrama, a 15 tona je bilo duboko zaleđeno i to meso se kuha i isporučuje svaki dan za 300 korisnika ranije spomenutog projekta “Obrok za sve” – kazao je za Fenu Hajrudin Slak iz Udruženja „Pomozi.ba“.

Cijene kurbana, kao i prošlih godina, bit će 250, 270 i 300 KM, u zavisnosti od veličine kurbana. Obzirom da je prethodnih godina bilo pitanja oko cijena u eurima, to je dakle 128, 138 i 153 eura.

– Također, svi oni koji budu željeli da nam donesu meso moći će to uraditi i donijeti kurbansko meso u naše prostorije na Čengić Vili gdje smo već pripremili neophodne hladnjače za prihvatanje mesa – kazao je Solak.

Kurbani iz BiH i inozemstva se mogu uplatiti i u Intesa Sanpaolo Banci BiH, kao i putem PayPal-a: paypal1@pomozi.ba.