Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u njemu boravili migranti

U toku čišćenje nedovršene zgrade Doma penzionera u Bihaću

KOMRAD_DOMPENZIONERA

Aktivnosti čišćenja i onemogućavanja ponovnog ulaza u ovaj objekat odvijaju se pod nadzorom Gradske uprave Bihać, odnosno Službe civilne zaštite

Zaposlenici Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” iz Bihaća već treći dan čiste nedovršenu zgradu Doma penzionera u središtu grada, u kojoj je duži vremenski period nekontrolirano boravilo više od 200 migranata.

“Ekipa Javne higijene je u protekla dva dana čistila prvi i drugi sprat, te dio prostora oko objekta. Angažirano je 30 zaposlenika, te skoro sva mehanizacija – kombinirka, avant – traktor, autokorpa, traktor sa prikolicom i kamioni. Zatečena je katastrofalna situacija, te je dovoljno reći da smo u samo prva dva dana rada odvezli deset kamiona različitog otpada”, saopćeno je iz JKP “Komrad” Bihać.

Aktivnosti čišćenja i onemogućavanja ponovnog ulaza u ovaj objekat odvijaju se pod nadzorom Gradske uprave Bihać, odnosno Službe civilne zaštite.

– Odmah smo počeli sa čišćenjem i asanacijom kompletnog objekta i okolnog prostora. Uradit ćemo dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju zgrade i ukloniti sav otpad. Vrlo brzo će se u saradnji sa vlasnikom zgrade Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH krenuti i sa osiguravanjem objekta, odnosno postavljanjem zaštitne ograde i onemogućavanjem ponovnog ulaza, jer u suprotnom nismo ništa uradili – riječi su pomoćnika gradonačelnika Bihaća za civilnu zaštitu i stručne poslove Edina Kulenovića.

U utorak su iz ovog objekta izmještena 242 migranta, kojima su u privremenom šatorskom naselju na lokalitetu Lipa osigurani medicinski pregled, neophodne životne potrepštine i privremeni smještaj u prostoru preventivne izolacije zbog kontrole zdravstveno – epidemiološke situacije.