Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U toku sanacija saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići

bacici_radovi

Nakon što je u prošloj godini riješen višegodišnji problem vodosnabdijevanja privrednih subjekata u industrijskoj zoni Bačići, stekli su se uslovi za sanaciju i asfaltiranje oštećene saobraćajnice koja ide kroz ovu industrijsku zonu.

U toku su radovi na saobraćajnici koja je bila u lošem stanju, gdje radnici preduzeća „Rad“ vrše uklanjanje starog asfalta, tamponiranje, nakon čega će se raditi postavljanje novog sloja asfalta. Radovi se izvode u dužini od 300 metara saobraćajnice, koja će imati dvije saobraćajne trake, a u sklopu radova bit će izgrađen i trotoar za pješake, čime će se omogućiti bolja saobraćajna komunikacija u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo. Za te radove osigurano je 113.772 KM.

U industrijskoj zoni Bačići Općina je uz finansijsku podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS-a izgradila kompletnu vodovodnu mrežu, obzirom da je ranije postojala improvizirana vodovodna mreža, koja nije mogla zadovoljiti kapacitete industrijskih objekata, u kojima radi blizu 500 zaposlenika.

Izgrađeno je oko kilometar i 200 metara vodovodne mreže od velikog kružnog toka u Briješću do željezničkog depoa u Rajlovcu. U sklopu radova položeno je oko 650 metara DN 300 cjevovoda, a ostatak DN 100 cjevovoda. Vrijednost projekta iznosila je oko 320.000 KM.

Na taj način osigurani su bolji uslovi za rad privrednika u industrijskoj zoni Bačići, koji su za vodosnabdijevanje koristili pomoćne pumpe, što je otežavalo njihov rad. Asfaltiranjem saobraćajnice bit će upotpunjena infrastruktura i olakšan svakodnevni rad privrednih subjekata.