BiH

"potop" u hercegovini

U Trebinju palo čak 58 litara po metru kvadratnom

10/11/2019

Obilne padavine na području Hercegovine već su ranije najavljene, a za regiju Trebinja zbog toga je na snazi bio narandžasti meteoalarm

Najviše kiše u protekla 24 sata palo je u Trebinju, čak 58 litara po metru kvadratnom, a velika količina padavina zabilježena je i u ostalim mjestima u Hercegovini.

U Gacku su pala 52 litra po metru kvadratnom, na Čemernu 47, a u Bileći 41 litar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Obilne padavine na području Hercegovine već su ranije najavljene, a za regiju Trebinja zbog toga je na snazi bio narandžasti meteoalarm.

Veća količina kiše u protekla 24 časa pala je i na području Bosanskog Novog, gdje su evidentirana 22 litra po metru kvadratnom, u Prijedoru 21, na Mrakovici i na Sokocu 20, u Mrkonjić Gradu 19, u Ribniku 15, a u Banjoj Luci 14 litara.

U Šipovu je palo 13 litara po metru kvadratnom, u Doboju 12, na Han Pijesku 11, u Srpcu 10, u Zvorniku devet, u Srebrenici šest, a u Bijeljini pet litara. Kiše je bilo i u Višegradu, četiri litra po metru kvadratnom, a tri u Rudom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.