BiH

U trenutku napada putnici ulazili u autobus GRAS-a, vozač još uvijek u šoku

19/11/2015

Vozač autobusa GRAS-a koji je sinoć u trenutku napada Enesa Omeragića primao putnike na stajalištu u Rajlovcu dan poslije ovog zločina je u velikom šoku, potvrdio je za agenciju Patria Avdo Vatrić, direktor GRAS-a.

On je kazao da je vozač autobusa R.G. radnik sa višegodišnjim iskustvom, a u momentu napada nastala je velika panika i strah među putnicima. Vatrić je za Patriju rekonstruisao napad, a prema riječima vozača napadač je prišao sa kapuljačom na glavi i kroz staklo vrata ispalio određeni broj hitaca.

– Pucao je i dijagonalno po autobusu, došlo je do pucanja stakala i oštećenja krovne konstrukcije. Poslije toga se napadač udaljio, a vozač je ugasio svjetla u autobusu i legao na pod – kaže Vatrić.

Samo pukom srećom, izbjegnuta je veća tragedija a nekoliko putnika zadobilo je povrede od krhotina stakla.

– Mi smo pokušali sinoć doći na lice mjesta, ali policija nije dala da priđemo zbog uviđaja koji je trajao. Ispitan je vozač, a autobus je prebačen u krug GRAS-a oko 3 ujutro. Pronašli smo jedan metak u krovnoj konstrukciji, a pokušat ćemo sanirati oštećenja na autobusu – kazao je Vatrić.

Podsjećamo, oko 19:30 naoružan automatskom puškom Omeragić je u sportskoj kladionici „5 plus“ ubio dva pripadnika OS BiH, a po izlasku iz kladionice na autobus u koji su ulazili putnici. Napadač se udaljio s lica mjesta i uputio se u porodičnu kuću u naselju Sokolje. Ubrzo ga je okružila policija, a nedugo poslije toga Omeragić je izvršio samoubistvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.