Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tužiteljstvu BiH ponosni na prošlogodišnje radne rezultate

tuzilastvo bih

U protekloj godini je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnice u 195 predmeta protiv 431 osobe, što je najveći broj podignutih optužnica u jednoj godini u povijesti ovog tužiteljstva, saopćeno je iz te institucije.

– Za ratne zločine je bilo 59 optužnica protiv 135 osoba, što je također najveći rezultat u povijesti a donesene su i tužiteljske odluke u svim predmetima Kategorije 2., koji su u fazi istrage proslijeđeni iz tužiteljstva Haškog tribunala na procesuiranje Tužiteljstvu BiH.

S ponosom možemo istaći da je, prema utvrđenim normativima, ostvarena norma Tužiteljstva BiH 159,06 posto a kvalitet rada Tužiteljstva BiH 92 posto.

Najveća ostvarena norma od 223,53 posto je u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Ovi rezultati potvrđuju izjave predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milana Tegeltije da je Tužiteljstvo BiH generator bh. pravosuđa – citat je iz saopćenja Tužiteljstva.

Ostvareni rezultati su motivacija za još bolji rad u 2016. godini u borbi protiv ratnih zločina, organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i svih drugih kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva a u interesu vladavine prava i svih građana Bosne i Hercegovine, navedeno je također u saopćenju.