Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tuzli danas identificirano još pet tijela žrtava genocida

Identifikacijski centar Šejkovača radi u jako teškim uslovima

U Podrinje identifikacionom projektu u Tuzli danas je identificirano pet žrtava, čime je broj onih koji će 11. jula ove godine biti ukopani na kolektivnoj dženazi u Potočarima povećan na 120, potvrdila je glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić u izjavi za Anadolu Agency.

Današnjom identifikacijom utvrđeno je kako je riječ o žrtvama bošnjačke nacionalnosti ubijenim tokom genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici.

“Posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovnih grobnica Kamenica, Snagovo i Kozluk na području Zvornika. Identitet posmrtnih ostataka utvrđen je na temelju DNK metode, a danas su njihov identitet i zvanično potvrdili članovi njihovih obitelji”, istakla je Čengić.

Prema njenim riječima, do sada su identificirani posmrtni ostaci 120 žrtava koje će biti ukopane na zajedničkoj dženazi 11. jula ove godine u Potočarima.

Narednog četvrtka planirana je još jedna identifikacija žrtava genocida u Podrinje identifikacionom centru u Tuzli.

Danas su identificirani: Malkić (Abdulah) Fadil, rođen 1935. godine, Malkić (Abdulah) Ibrahim, rođen 1942, Smajlović (Omer) Bekto (1946.), Muškić (Mujo) Huso (1930.) i Burić (Alija) Omer, rođen 1938. godine.