Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiglo iz hrvatske

U Tuzli saobraćajnice pod vodom, olujni vjetar rušio drveće

tuzla potop
FOTO: Tuzlanski.ba

Poplave su prekrile saobraćajnice, otežano odvijanje saobraćaja

Nakon što je nezapamćeno olujno nevrijeme pogodilo oko 16 sati zapadni dio Hrvatske odnosno Zagreb u večernjim satima snažno nevrijeme zahvatilo je i Bosnu i Hercegovinu.

Snažan vjetar uz jak pljusak i grmljavinu pogodio je i područje brojnih gradova odnosno općina u Tuzlanskom kantonu oko 19:00 sati.

U pravcu prema Simin Hanu došlo je do otežnog odvijanja saobraćaja nakon što je vjetar oborio drvo na saobraćajnicu, piše Tuzlanski.ba.

Također, vjetar je oborio drvo i na Brčanskoj malti. Poplave su prekrile saobraćajnice, otežano odvijanje saobraćaja.

Za sada u Tuzli i u Živinicama su već zabilježene i intervencije vatrogasnih službi koje građani pozivali na više lokacija, gdje je drveće na ulicama već napravili probleme.

Tuzla nevrijeme

Posted by CRNA Hronika BIH on Wednesday, July 19, 2023

Stanovnike tuzlanskog naselja Zlokovac opet je zadesila nevolja. Nakon snažnog nevremena praćenog jakom kišom, raskrsnica kod zgrade Elektrodistribucije Tuzla i SPO Zlokovac ponovo je poplavljena, a u vodi je ostalo zaglavljeno i nekoliko vozila.

U oktobru prošle godine je urađena rekonstrukcija ove raskrsnice, a večerašnje slike su dokaz da ni ti radovi očito nisu riješili dugogodišnji problem s kojim se građani u ovom dijelu Tuzle susreću.