U Tuzli za “Majčin dan” organizovan sajam rukotvorina

fena_mali_bazar_tuzla

Međunarodni dan majki – 14. maj, članice Nove ženske inicijative (NŽI) iz Tuzle obilježile su nizom aktivnosti.

Predsjednica Upravnog odbora NŽI Alisa Salković kaže da je ta nevladina organizacija Klinici za pedijatriju UKC predala dekorativne i druge sadržaje za dječije sobe, a jučer su dodijelile nagrade za najbolje školske literarne radove o temi „majka“.

Danas su na poznatom Mostu s kipovima u Tuzli organizovale središnji događaj Majčinog dana, a to je „Mali bazar“, tradicionalna manifestacija na kojoj se prezentiraju i prodaju predmeti kućne radinosti.

– Prvi u BiH javno organizujemo Majčin dan i nastojat ćemo da se za ovu našu aktivnost više čuje i da na bazaru sudjeluje još više izlagača, ne samo iz Tuzle nego i okolnih mjesta – izjavila je Alisa Salković za Fenu.

Lijepo vrijeme izmamilo je na „Mali bazar“ mnoge građane Tuzle, koji su imali priliku da vide i kupe razne dekorativne predmete, bižuteriju, terarije, slatkiše, predmete od kože, slikarske radove i druge.

– Moj mladić i ja izložili smo ukrasne terarije sa sedumima, odnosno, male staklene ili kamene posude s biljkama koje ne zahtijevaju previše vlage. Prvi put smo na „Malom bazaru“ i veoma smo zadovoljni, jer smo mimo očekivanja prodali veliki broj izloženih eksponata – izjavila je za Fenu studentkinja iz Tuzle Amina Pjević.

Ove godine „Mali bazar“ je imao humanitarni karakter, jer je novac od zakupljenih štandova išao u korist organizacija kojima je pomoć neophodna, rečeno je Feni.