Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup tk

U Tuzlu stižu oklopni transporteri, iz policije poručuju: Čekamo i oružje

Foto: Roshel.ca

Sredstva za nabavku oklopnih i drugih vozila, te naoružanja i druge opreme za pripadnike MUP-a TK osigurali su bivša Vlada FBiH i Vlada TK

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) nabavio je oklopna vozila marke Senator, proizvedena u kanadskoj kompaniji Roshel za proizvodnju oklopnih transportera.

Ukupna cijena četiri transportera iznosi 4,4 miliona KM plus PDV. Vozila imaju osam sjedišta i protivbalističku zaštitu druge kategorije, što znači da ih ne može probiti metak kalibra 7,62 milimetra.

Kako je za medije izjavio direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, oklopna vozila bi uskoro trebala stići u Tuzlu.

“Čeka se transportna dozvola kroz Hrvatsku i, nadam se da će već u utorak ili srijedu u Tuzlu stići dva oklopna vozila, a ostala dva u petak”, rekao je Koroman dodajući da se vozila trenutno nalaze u Pločama.

Korman je, također, potvrdio da je u toku i realizacija nabavke oružja za potrebe Uprave policije MUP-a TK.

“Drago mi je da smo napokon uspjeli privesti kraju tender za nabavku oružja. Procedura je provedena po zakonu i što je najvažnije, imat ćemo policiju opremljenu na način kako to pozitivni propisi diktiraju”.

Sredstva za nabavku oklopnih i drugih vozila, te naoružanja i druge opreme za pripadnike MUP-a TK osigurali su bivša Vlada FBiH i Vlada TK.