Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U utorak promjena vremena

kisa-pljusak

Nešto više padavina u utorak očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda i narednih dana očekuje nas sunčano i vruće vrijeme, a osveženje i pad temperatura možemo očekivati u utorak.

Prema njihovim prognozama u nedjelju će biti pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju uglavnom u Bosni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i istoku do 37 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će postepeno oslabit, a mjestimično i prestati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim djelovima Hercegovine i sa kišom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stepena.

A nešto svježije vrijeme očekuje nas utorak, kada se najavljuje u pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.