Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U većem dijelu BiH kiša i pljuskovi

kisa – vremenska – kisobran – db

Temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusovih

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje s kišom i pljuskovima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu pretežno oblačno. Kiša se očekuje u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko devet stepeni, a najviša dnevna oko 18.

U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusovih.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do deset. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.