Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U većem djelu BiH jutros sunčano uz malu oblačnost

jesen-u-mostaru-13

U Krajini i jugozapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a mjestimično je registrovana i slaba kiša. U ostalim djelovima je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po koltinama i uz riječne tokove je s maglom ili niskim oblacima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 2 stepena, Bjelašnica 6, Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno, Srebrenica, Tuzla i Zenica 7, Brčko, Doboj i Jajce 8, Grude, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 9, Banja Luka i Stolac 10, Bihać 11, Gradačac 12, Trebinje 13 i Mostar 15.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznoio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Krajini i jugozapadnim područjima Bosne danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti i malo kiše. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana bit će promjenjivo oblačno i nešto sunčanije na istoku i na jugu. Vjetar slab do umjeren, jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.