U velikoj sali BKC-a u Živinicama održan javni skup SBB-a

sbb – zivinice1

U prepunoj velikoj sali BKC sinoć je održan javni skup SBB posvećen promociji kandidata za OV Živinice.

Skupu se obratio predsjednik ove političke partije i nosilac liste kandidata za OV Živinice Mehmed Alispahić. Članovima i simpatizerima SBB Alispahić je rekao:

“Poznato je da su naši vijećnici u protekle četiri godine pokretali niz korisnih inicijativa, ali nisu nailazile na podršku. Predlagali smo ukidanje paušala vijećnicima i članovima komisija, koji nepotrebno troše velike novce, a koje bi mogli usmjeriti ka razvoju sporta. Kada u tome nismo uspjeli nas tri vijećnika iz SBB smo svoje paušale usmjerili ka stipendiranju đaka i studenata. Naš Klub vijećnika se povećavao tako da imamo trenutno 6 vijećnika, ali da bi ostvarili veći uticaj treba nam više mandata i nadam se da će građani prepoznati naš rad u minulim godinama i da će prepoznati ko radi Za bolje Živinice! Ovaj veliki skup večeras je znak da će naš glas čuti oni bez kojih se ništa neće moći napraviti”.
Predsjednik SBB TK Fuad Hadžimehmedović se osvrnuo na stalno jačanje uloge SBB u TK i BiH:

sbb - zivinice2

“Cijelo vrijeme Živinice stagniraju i zato građani trebaju na izborima izabrati prave predstavnike koji će zastupati njihove interese i to časno i pošteno, kako to znaju naši članovi. Naši predsatvnici u raznim nivoima vlasti nisu ništa stavili u svoj džep, jer su to sve časni i pošteni ljudi, čista obraza, sposobni za promjene”.

Tokom večeri voditelj programa Elmir Krivalić je predstavio 36 kandidata koje su prisutni pozdravili na otvorenoj sceni, nakon čega su govorili predsjednica Asocijacije žena Elvira Muhić i predsjednik mladih Denijal Mukinović. Prisutne je pozdravio i uputio riječi podrške kanidatima za OV potpredsjednik SBB BiH Mirsad Džonlagić.