Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stabilna Epidemiloška slika

U Visokom testirano 14 osoba, svi nalazi negativni

grad-visoko-panorama-1024×683 (1)

U Visokom je pod zdravstvenim nadzorom 68 osoba i to su uglavnom profesionalni vozači u međunarodnom transportu, kontakti osoba pozitivnih na COVID-19 i kontakti sa sumnjivim osobama

Epidemiloška slika na području grada Visoko trenutno je stabilna. Prema izvještaju Higijensko-epidemiloške službe, do sada su na području Visokog testirane 63 osobe na koronavirus (COVID-19).

U posljednja dva dana testirano je 14 osoba, a svi rezultati su bili negativni. Danas je planirano da se uradi još sedam testiranja, a rezultati će biti poznati do sutra ujutro. Visoko je do sada imalo dva slučaja zaraze koronavirusom. Jedan pacijent se uspješno oporavio, dok je drugi trenutno u Stacionaru Kantonalne bolnice Zenica i u stabilnom je stanju.

U Visokom je pod zdravstvenim nadzorom 68 osoba i to su uglavnom profesionalni vozači u međunarodnom transportu, kontakti osoba pozitivnih na COVID-19 i kontakti sa sumnjivim osobama.

Iako je Federalni štab civilne zaštite jučer donio Odluku o ukidanju zabrane kretanja od 20.00 do 05.00 sati, pozivamo građane da i dalje izbjegavaju kretanja i socijalne kontakte, kaže se u saopćenju Grada Visoko.