U Vitezu odigrana humanitarna utakmica za bolnicu “Dr. Fra Mato Nikolić”

Humanitarna utakmica u Vitezu

U Vitezu je večeras odigran spektakularni nogometni susret između Humanih zvijezda Hrvatske koje je predvodio poznati nogometni majstor Goran Vlaović i Prijatelja bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Više tisuća građana središnje Bosne pa i šire pozdravili su bivše nogometne zvijezde Hrvatske koje sa danas bave humanitarnim radom kroz nogomet, a ekipu Prijatelji Hrvatske bolnice “Dr. Fra Mato Nikolić” činili su poznati političari, privrednici, liječnici među kojima su Dragan Čović član predsjedništva BiH, Marinko Čavara predsjednik FBiH, Anto Rajković bivši nogometaš Engleskog Derby Cauntija, načelnik općine Žepče Mato Zovko itd.

Nakon kratkog posjeta Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić, humane zvijezde Hrvatske sitgle su na nogometni stadion gdje ih je dočekalo oko tri tisuće gledatelja.

“Ovo je utakmica u kojoj smo svi pobjednici. Radimo jednu humanu stvar kao i mnogo puta širom Hrvatske. Pomažemo gradnju šeste lamele Hrvatske bolnice u Novoj Biloj u kojoj se liječe svi građani. Ovo nam je 97. humanitarna utakmica. U 13 godina postojanja nikada, ama baš nikada, nije padala kiša”, rekao je prije početka susreta za Anadolu Agency Branko Tušek, predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske.

Goran Vlaović bivši nogometni reprenzetativac Hrvatske, danas humana zvijezda oduševljen je atmosferom na stadionu.

“Ovo je za mene veliki uspjeh. Zadovoljstvo mi je vidjeti ovoliko ljudi na ovoj humanitarnoj utakmici i vjerujem da će ova naša akcija u potpunosti uspjeti”, izjavio je novinarima Vlaović.

Početkom jeseni, trebala bi početi gradnja šeste lamele Hrvatske bolnice “Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, koja bi omogućila ne samo dodatno zapošljavanje liječnika i radnika medicinske struke, nego i poboljšala kvalitetu bolničke usluge.

Velimir Valjan ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr. Fra Mato Nikolić” prije utakmice je za AA izjavio da “hrvatski sportaši, umjetnici, političari i domaći gospodarstvenici i političari i zdravstveni radnici svojim prisustvom danas na stadionu nama daju snagu da ono što smo počeli završimo u roku od godinu dana”.

Pored Branka Tušeka, Gorana Vlaovića, Maria Stanića za Humane zvijezde igrali su i poznati estradni umjetnici.

Rezultat na kraju nikome i nije bio bitan, premda su statistički gledano Humane zvijezde Hrvatske u 97 utakmica izgubile samo jednu.