Kanton Sarajevo

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata otvorena Covid terapijska ambulanta

COVID-terapijska-ambulant

Namijenjena je za covid pacijente s područja općina Centar i Stari Grad Sarajevo koji će na ovom mjestu moći primati neophodnu terapiju

U prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, u ulici Patriotske lige 36, jutros je otvorena Covid terapijska ambulanta, još jedna na području Kantona Sarajevo.

Namijenjena je za covid pacijente s područja općina Centar i Stari Grad Sarajevo koji će na ovom mjestu moći primati neophodnu terapiju.

Ovo je jedna od aktivnosti Vlade i Ministarstva zdravstva KS kojom se nastoje povećati kapaciteti JU Dom zdravlja KS i što efikasnije odgovoriti na povećan priliv pacijenata na ovom nivou zdravstvene zaštite.

Po riječima v.d. direktorice Doma zdravlja Amele Kečo, u novootvorenu Covid terapijsku ambulantu dolazit će pacijenti sa lakšom i srednje teškom slikom oboljenja, kojima treba injekciona terapija i kiseonička potpora.

Pacijente sa težim simptomima preuzimat će uposlenici Covid ambulante DZ Vrazova.

V.d. direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Lejla Hrenovica-Bećarević izjavila je da je ova ustanova izašla u ususret građanima, kao i JU Dom zdravlja, jer će se sada smanjiti priliv pacijenata u Vrazovoj.

– Osposobljeni smo kadrom, prostorom i opremom. Ovo će biti terapeutska ambulanta, dakle pružat ćemo usluge terapije. Kisika imamo u dovoljnim količinama, tako da možemo pružiti i te usluge – naglasila je direktorica Hrenovica-Bećarević, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.