BiH

Prebacivanje odgovornosti

U zeničkoj zgradi već duže od 10 dana leži tijelo mrtvog čovjeka

05/12/2020

Komšije su primjetile da ga ne viđaju, te da se iz stana širi neugodan smrad

Smrt dvije sestre u Mostaru koje su duže od mjesec dana bile mrtve u svom stanu nedavno je uznemirila javnost. Danas isti ili sličan slučaj u Zenici.

U najmnogoljudnijoj zgradi Lameli u Zenici danas je pronađeno tijelo muškarca M. J.

Komšije su primjetile da ga ne viđaju, te da se iz stana širi neugodan smrad. Obavjestili su hitnu pomoć i policiju, a potom su vatrogasci obili stan i pronašli mrtvog čovjeka, objavila je Federalna televizija.

Najveći problem predstavlja što je tijelo i dalje u zgradi u svom stanu, dok nadležni prebacuju odgovornost s jednih na druge.

Zbog nedavno zabilježenog slučaja kada je tijelo osobe bez bližih srodnika 3 mjeseca ležalo u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, jer niko nije platio troškove ležarine koji su veoma visoki, svi su oprezni, a sve to dodatno komplikuje život stanarima lamele.

“Nazvali su mrtvozornika i on je ustanovio smrt. Zvali smo gradsko groblje, zvali smo pokopno društvo Neven, zvali smo policiju, zvali smo bolnicu, čak gore da vidimo gdje da smjestimo čovjeka, jer čovjek nema nikoga. Svi su prebacivali loptu jedni s drugih, niko nije odgovoran i niko ne može preuzeti to, i evo još uvijek je taj čovjek u stanu, mrtav leži, znači niko neće da preuzme tijelo ni da ga odvuče ni ništa”, poručio je jedan od stanara.

“Ne znamo čija je to odgovornost, a na nama stanarima je da trpimo tu nečiju neodgovornost. Ko uzima novac i šta radi s tim ja ne znam, ali mi ne možemo čekat ponedjeljak. Molim da svi ovo vide i da dođu i da se upitaju šta se dešava u ovoj našoj državi”, dodao je i drugi stanar navedene zgrade.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.