Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada KS

U Zetri će 25. i 26. septembra biti na raspolaganju više od 5.000 doza Pfizer vakcina

Raste broj zaraženih u BiH, ali gužve za cijepljenje nema
30.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Sarajevu nema puno zainteresovanih za cjepljenje protiv virusa Covid-19, unatoc tome da raste broj zarazenih u BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Vakcinalni punkt Zetra i Ministarstvo zdravstva KS ne izdaju potvrde o vakcinaciji, ne daju tehničku podršku , jer je za to isključivo nadležan Zavod zdravstvenog osiguranja K

U subotu i nedjelju 25. i 26. septembra ove godine bit će na raspolaganju 5.184 prvih doza Pfizer vakcina na vakcinalnom punktu Zetra, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Od navedenih datuma bit će omogućena i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine Pfizer primili van Kantona Sarajevo, kao što je to ranije omogućeno i za vakcine AstraZeneca i Sinopharm.

Građani koji su primili prvu dozu van Kantona Sarajevo, a revakcinisani su u KS, mogu dobiti QR kod putem Aplikacije za registraciju onih koji su se vakcinisani van KS koja se nalazi na službenoj stranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Vakcinalni punkt Zetra i Ministarstvo zdravstva KS ne izdaju potvrde o vakcinaciji, ne daju tehničku podršku , jer je za to isključivo nadležan Zavod zdravstvenog osiguranja KS.