Sarajevo

U Zetri nastavak revakcinacije građana AstraZeneca vakcinom

U Zetri je danas počelo docjepljivanje građana
08.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Zetri u toku je revakcinacija gradjana koji su prvu dozu primili 22.04. Ispred dvorane su velike guzve, a za danas je planirano cjepljenje 2000 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U toku proteklog dana 1.530 osoba je revakcinisano na Zetri AstraZeneca vakcinom

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom od testirane 372 osobe, a od Covid-19 infekcije oporavilo se osam pacijenata.

U istom periodu, preminula je jedna osoba, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 25 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 15, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš“ deset. Jedan pacijent koristi kiseoničku potporu disanju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 11.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo pregledano je 37 pacijenata, nije bilo transporta na bolničko liječenje. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeto je 45 briseva, dok je ukupno na drive-in punktu i u Covid-ambulantama uzeto 149 PCR briseva.

U toku proteklog dana 1.530 osoba je revakcinisano na Zetri AstraZeneca vakcinom.

Danas je planiran nastavak revakcinacije građana ovom vakcinom, kao i revakcinacija vakcinom Sinovac uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH. Bit će revakcinisani građani koji su prvu dozu vakcine AstraZeneca primili 26. aprila.

Narednih dana revakcinacija će se odvijati prema planu ZZO Kantona Sarajevo.

Tako je za sutra, 13. jula planirana revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 27. aprila.

Iz Kantona Sarajevo podsjećaju građane u slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju AstraZenecom putem Informacionog sistema ZZO-a, da svi oni trebaju da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju, navodi se u saopćenju.