Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica vojnika Enes Omeragić sahranjen u tajnosti

BiH

enes omeragić

Enes Omeragić koji je prošle srijede ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, sahranjen je na gradskom groblju Vlakovo.

Dženazi je, kako saznajemo, prisustvovalo nekoliko poznanika. Na posljednji ispraćaj nisu došli ni članovi najbliže rodbine.

Ubici vojnika na dženazu nije došao ni njegov otac Šahin Omeragić, što je još najavio prošle sedmice nakon krvavog pohoda svog sina.

Šahin Omeragić

Šahin Omeragić

– Nije što mi je dijete, više mi je žao vojske nego njega. Vjerujete li? Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu. Neću ići na dženazu, samo što moram, ali neću. Ljut sam zbog ovog što je uradio, ja sam obišao cijeli svijet… I bio sam isto đavo, bio sam mlad momak, ali nisam ništa ovako pomišljao, rekao je tada Šahin.

Podsjetimo, Enes Omeragić je sebi oduzeo život aktivirajući ručnu bombu u porodičnoj kući, nakon što je u kladionici u Rajlovcu ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića.