Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Ublažavanje mjera u BiH: Nisu samo u RS-u danas počeli raditi kafići

brcko brčko

Marko Jovešić, menadžer lanca ugostiteljskih objekata “Bakarni lonac” u Brčkom, rekao je da su u tim objektima preduzete sve mjere zaštite kako za zaposlene, tako i za goste restorana

U Brčkom je od danas moguće obavljati frizerske i ugostiteljske djelatnosti, kao i promet odjećom na veliko i malo, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera zaštite, potvrdio je glavni inspektor Inspektorata distrikta Zoran Gajić.

Gajić je rekao da posljednjih osam dana inspektori kontrolišu da li privredni subjekti i fizička lica u obavljanju svojih djelatnosti poštuju procedure i mjere zaštite, te da do sada nisu utvrđene nepravilnosti.

“Mi ćemo i dalje vršiti kontrole i ukoliko bude nekih nepravilnosti donosićemo mjere”, rekao je Gajić novinarima.

Marko Jovešić, menadžer lanca ugostiteljskih objekata “Bakarni lonac” u Brčkom, rekao je da su u tim objektima preduzete sve mjere zaštite kako za zaposlene, tako i za goste restorana.

“Na ulazima restorana postavljene su dezinfekcione barijere, kao i sredstva za obaveznu dezinfekciju ruku, dok su stolovi u baštama udaljeni jedni od drugih dva metra”, rekao je Jovešić.

On je napomenuo da je firma, iako je početka vanrednog stanja radila samo dostavu, pretprjela velike gubitke zbog zabrane potpupnog rada, ali da nijedan radnik nije otpušten, niti je ostao bez plate.