BiH

Odluka štaba

Učenici do petog razreda u RS danas kreću u školu, ugostiteljski objekti se otvaraju u četvrtak

06/04/2021

U saopštenju je navedeno da se od četvrtka, 8. aprila, dozvoljava rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i u zatvorenom prostoru za smještaj, ishranu i piće

U Republici Srpskoj od danas će se nastava odvijati u školama za osnovce od 1. do 5. razreda, kao i produženi boravak, a od četvrtka, 8. aprila, će biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje uputstava, odlučio je Štab za vanredne situacije.

Štab je na nedjeljnoj telefonskoj sjednici odlučio da će se za učenike od 6. do 9. razreda, srednjoškolce, kao studente univerziteta, nastava i dalje odvijati online.

U saopštenju je navedeno da se od četvrtka, 8. aprila, dozvoljava rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i u zatvorenom prostoru za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS.

Odlukom Štaba se od juče do četvrtka, 8. aprila, od 6.00 do 22.00 časova ograničava rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice i drugo) i dozvoljava vršenje usluge dostave hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića, te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt).

Uslov je da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven, uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS.

Od juče do četvrtka, 8. aprila, ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj, usluge smještaja mogu pružati bez vremenskog ograničenja, a usluge ishrane i pića samo gostima kojima pružaju usluge smještaja u periodu od od 6.00 do 22.00 časa, dok ostalim gostima mogu pružati usluge u otvorenom prostoru objekta (ljetna bašta, terasa, vrt) uz poštovanje svih prethodno nabrojanih uslova.

Od četvrtka će štabovi za vanredne situacije gradova/opština, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, u svojoj lokalnoj zajednici donositi odluke kojima će se uređivati rad ugostiteljskih objekata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.