Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

INICIJATIVA

Učenici dvije škole godinama svakodnevno izloženi opasnosti od saobraćajnih nesreća

komunalni-problemi-slavinovici (1)

Kako bi pomogli i podstakli rješavanje ovog, već dugo godina izraženog problema, učenici ove dvije škole uz podršku mjesne zajednice iznijeli su konkretne prijedloge kako ovaj problem riješiti

Učenici Richmond Park Međunarodne škole Tuzla, Osnovne škole Slavinovići i Mjesna zajednica Slavinovići pokrenuli su inicijativu sa prijedlogom rješenja problema saobraćajne infrastrukture radi veće sigurnosti svih građana.

Naime, stanovnici ovog naselja u dijelu ulice Slavinovićkog odreda 1992. od mosta na rijeci Jali do Tuševa, svakodnevno prolaze dionicom koja je neuslovna i opasna za kretanje, kako pješaka tako i vozača.

Ulica na ovom dijelu je veoma uska sa oštrom i nepreglednom krivinom, sa više udarnih rupa na kolovozu koje je skoro nemoguće zaobići bez posljedica po sigurnost vozača i pješaka. Na ovoj dionici uskog kolovoza ne postoji pješačka staza (trotoar) za sigurno kretanje pješaka, zbog čega su učenici i građani koji se kreću ovom ulicom svakodnevno izloženi opasnosti od saobraćajnih nesreća, koje su veoma česte na ovom dijelu puta.

Kako bi pomogli i podstakli rješavanje ovog, već dugo godina izraženog problema, učenici ove dvije škole uz podršku mjesne zajednice iznijeli su konkretne prijedloge kako ovaj problem riješiti.

S tim u vezi poduzete su određene mjere na snimanju terena i pronalasku najboljeg rješenja. S obzirom na ozbiljnost problema i opasnosti koje iz njega proizilaze očekivati je da će on u što skorije vrijeme biti na adekvatan način riješen, na zadovoljstvo svih građana naselja Slavinivići koji ovaj dio puta koriste, saopćeno je.