BiH

Blaže mjere

Učenici osnovnih škola u RS-u danas se vraćaju u klupe

12/04/2021
Foto: Ilustracija

Nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastavit će se organizovati na daljinu

Štab za vanredne situacije RS ublažio je mjere, prema kojima se od danas osnovci u RS vraćaju u školske klupe, a dozvoljavaju se i organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti.

Prema zaključku štaba, nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastavit će se organizovati na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Zaključak štaba je i da se od danas do 19. aprila dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih lica koja organizatori nisu akreditovali, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Od danas do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje.

U autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 posto od kapaciteta autobusa mjesta za stajanje i mjesta za sjedenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.