banovići

Učenici prikupili 7.000 KM za obnovu sportskog terena

banovici2

Dio je to kampanje ‘Srcem za teren’ koju je pokrenulo Udruženje mladih ‘BaUM’ iz Banovića, a podržali organizacija World Vision, Općina Banovići, te pojedina preduzeća i javnosti poznate ličnosti

Učenici zajedno sa roditeljima, nastavnicima i osobljem organizirali su prodajni ‘Sajam zdrave hrane’ te prikupili oko 7.000 KM za obnovu sportskog terena.

Dio je to kampanje ‘Srcem za teren’ koju je pokrenulo Udruženje mladih ‘BaUM’ iz Banovića, a podržali organizacija World Vision, Općina Banovići, te pojedina preduzeća i javnosti poznate ličnosti.

Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi ‘Podgorje’, drugog dana u centralnoj školi, dok je trećeg dana sajam održan u područnoj školi ‘Repnik’.

Sajam je privukao veliki broj posjetitelja. Oni su mogli kupiti gastronomske specijalitete i proizvode što su ih vrijedni učenici, zajedno sa roditeljima, pripremili za tu priliku.

– Sveukupni trud zajednice rezultirao je pazarom od 6848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena – navode iz Udruženja.

U širenju vijesti o kampanji ‘Srcem za teren’, putem svojih facebook i instagram stranica, Udruženje mladih ‘BaUM’ iz Banovića pomažu mnogi sportisti i druge javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine.

Kampanja ‘Srcem za teren’ krenula je u septembru, a iz Udruženja najavljuju niz aktivnosti i događaja u cilju prikupljanja novca za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.