BiH

školstvo u vrijeme korone

Učenici u RS-u sutra se vraćaju u školske klupe, u Brčkom obustava nastave

01/11/2020
Foto: PIXSELL (Arhiv)

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu biće obustavljena od 2. do 6. novembra zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odluka je brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje

Nastava u RS-u od sutra će se vršiti u prostorijama osnovnih i srednjih škola, a biće nastavljene i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Ovo će biti urađeno u skladu sa zaključkom Vlade Srpske od 17. avgusta i planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa od 24. avgusta.

“Redovno organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje, nastaviće se od 2. novembra”, saopštili su iz Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, ovim zaključkom se zadužuju sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave da u skladu sa epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na vršenje nastave na daljinu.

“Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja”, pojasnili su iz Štaba.

Zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da u slučaju organizovanja nastave na daljinu obezbijede podršku za takvo odvijanje nastave putem Javnog RTV servisa i elektronskih sredstava komunikacije.

Brčko: Nastava obustavljena

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu biće obustavljena od 2. do 6. novembra zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odluka je brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Odjeljenju za obrazovanje naloženo je da dostavi plan vršenja nastave nakon što škole ponovo počnu da rade, vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa.

Kriznom štabu zdravstva naloženo je da dostavi prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama s ciljem utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.