Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počast žrtvama

Učesnici svih maratona, motoristi i biciklisti stigli u Potočare

FNA_143679 (1)

Član organizacije dvanaest supermaratona Bihać – Srebrenica Samir Šabić kaže da nije bilo nikakvih problema u putu

Brojni motoristi, biciklisti i maratonaci stigli su u Potočare kako bi odali počast  žrtvama genocida.

Jedan od biciklista iz Bužima je i Fadil Ljubiljankić koji kaže da u putu nisu imali nikakvih problema, ali  niti provokacija.

– Prošle godine nismo učestovali zbog korone, ne može se opisati osjećaj dolaska u Potočre. Jednostavno nemam riječi, jer emocije prorade. I svima bi poručio koji nisu dolazili da dođu i osjete taj doživljaj – kazao je Feni Ljubiljankić.

Član organizacije dvanaest supermaratona Bihać – Srebrenica Samir Šabić kaže da nije bilo nikakvih problema u putu, osim viskokih temperatura koje su otežavale trčanje.

– Ovaj supermaraton prije svega trčimo da bi prenijeli jednu poruku, a poruka je da se više nikada i nikome ne ponovi, ali  i nikad ne zaboravi ono što se desilo Bošnjacima našim u Podrinju i Bosni i Hercegovini. Na ovom supermaratonu istrčalo je 20 maratonaca i trčat ćemo dok god budemo zdravi i živi. Ako Bog da i naše potomke ćemo dovoditi da učestvuju u supermaratonu – istakao je Šabić.

U Memorijalni centar Potočari upravo su pristgli i  učesnici “Marša mira 2021” .

10.07.2021., Potočari, Bosna i Hercegovina – Obitelji ubijenih u genocidu okupljaju se u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari gdje se molitvom prisjećaju svojih najmilijih. U nedjelju 11.07., ovdje će biti ukopano jos 19 žrtava genocida u Srebrenici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL