Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Udes na Šićkom, obustava za teretnjake s prikolicom na MP Mokro – Podromanija

sicki (1)

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima BiH

Zbog novih sniježnih padavina, na putnom pravcu Mokro-Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Za ovu kategoriju vozila, na planinskom prevoju Karaula na dionici Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca.

Na ulazu u Tuzlu, na Šićkom brodu došlo je udesa u kojem su učestvovala tri automobila. Još uvijek nema informacija o povrijeđenim. Saobraćaj se na toj dionici obavlja jedno kolovoznom trakom.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Srednje-Olovo, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Pogledajte trenutnu situaciju na putu Sarajevo – Tuzla…

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima BiH.

Rostovo jutros

Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima.

Majevica jutros

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnja se skreće na sitnije odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Livno – Šujica

Komar