Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Udruženja žrtava genocida: Dolazak vojske Srbije U BiH je čin provokacije

vojska srbije bratunac defile
Foto: N1

Preživjele žrtve pitaju “do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida”

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa smatraju da je slanje vojnih jedinica, u bilo kojoj formaciji, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu ciljano, pred 11. juli brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine te na dostojanstvo žrtava.

-Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje Rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja Rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu. Slanje vojnih jedinica (u bilo kojoj formaciji), ciljano, pred 11 juli je takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine, napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje, da se pitamo do kada – saopćeno je iz ovih udruženja.

Preživjele žrtve pitaju “do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida”.

-Jedanaesti juli je najteži dan za majke Srebrenice, a za sve preživjele žrtve genocida cijeli juli je mjesec užasa, bola i sjećanja. Dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije i svi oni koji su prešutno dali saglasnost, moraju naučiti da i jabuka iz Srbije, još uvijek ima gorak okus – poručili su iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa.