Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje boraca Armije RBiH protivi se imenovanju Svetlane Cenić u BH Telecom

svetlana cenic

Savez Udruženja boraca Armije RBiH i organizacije porodica šehida i poginulih boraca općina Vlasenica i Zvornik zahtijevaju od premijera Federacije BiH Fadila Novalića da poništi odluku o imenovanju Svetlane Cenić sa funkcije predsjednice Nadzornog odbora JP BH Telecom, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

– Negativne reakcije i kritike javnosti potpuno su opravdane, jer radi se o saradnici najagilnijih rušitelja BiH i agresora koji su počinili najteže ratne zločine, uključujući genocid.

Svetlana Cenić je imenovana u Nadzorni odbor BH Telecoma na prošloj sjednici Vlade FBiH i to na prijedlog SBB-a. Njeno imenovanje je podržao i HDZ, dok su ministri iz SDA bili suzdržani prilikom glasanja.

– Smatramo kako je Vlada FBiH institucija nadležna za zaštitu i afirmaciju države BiH i sprečavanje i jačanje snaga i pojedinaca koji su svojim djelima u prošlosti javno, jasno i otvoreno jačali rušitelje naše domovine. Postavljamo pitanje. Možete li zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem neki kafe kuhar pripadnik ARBiH postao direktor Razvojne banke RS -a – stoji, između ostalog, u dopisu upućenom Novaliću.

Zbog toga odluku Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na čelu BH Telecoma neprihvatljivom i tražimo od Vas da snagom autoriteta funkcije koju obavljate, pokrenete mehanizam za njeno poništenje, navodi se u saopćenju za javnost.