Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za socijalno ugrožene

Udruženje Pomozi.ba počelo s projektom “Kurban 2024”, cijena kurbana 440 KM

kurban pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba

Pored toga što će se meso dijeliti onima kojima je najpotrebnije, Udruženje Pomozi.ba će i otkup kurbana vršiti od porodica koje žive od uzgoja stoke

Udruženje Pomozi.ba i ove godine realizuje projekat „Kurban 2024“. Zbog situacije na tržištu, odnosno poskupljenja kurbana, ovaj put imaju jedinstvenu cijenu koja za sve građane koji žele putem Udruženja Pomozi.ba uplatiti kurban iznosi 440 KM (225 EUR ili 243 USD).

Kao i prethodnih godina kurbansko meso će dijeliti direktno socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, drugim humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine, dok će dio koristiti i naknadno u njihovim kuhinjama za pripremu gotovih obroka korisnicima projekta “Obrok za sve” i gostima „Restorana dobre volje“. Cilj projekta je da pomognu što većem broju ljudi u stanju socijalne potrebe.

Pored toga što će se meso dijeliti onima kojima je najpotrebnije, Udruženje Pomozi.ba će i otkup kurbana vršiti od porodica koje žive od uzgoja stoke.

Dakle, osim što će podjela kurbana ispuniti sve islamske propise, jer će kurbansko meso biti dijeljeno ljudima u potrebi, Udruženje Pomozi.ba garantira da će obred klanja kurbana biti izvršen u vremenu kada se može žrtvovati, na šerijatski propisan način.

Uplate kurbana su moguće putem web platforme www.pomoziba.org i standardnih računa Udruženja Pomozi.ba, kao i u prostorijama Udruženja na Čengić Vili u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, sa obaveznom svrhom uplate „Kurban 2024“.