BiH

hapšenja u laktašima

UG “Put pravde”: Stop policijskoj represiji

30/06/2020

Ovakvi nemili događaji nas dodatno učvrščuju u uvjerenju da moramo istrajati u našoj borbi za istinu, pravdu i slobodno društvo čije su tekovine ovdje policijskom čizmom pogažene, stoji u saopštenju

Povodom hapšenja aktivista “Pravde za Davida”, među kojima je i Sofija Grmuša, predsjednica Skupštine Udruženja građana “Put pravde”, danas su se Saopštenjem oglasili i iz tog Udruženja.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Udruženje građana „Put pravde“, zahtijeva od policije RS, da odmah pusti na slobodu aktiviste Dragana Karanovića i Sofiju Grmušu, predsjednicu skupštine našeg udruženja, i prestane sa nezakonitom torturom nad slobodnim građanima.

Policija u Laktašima privela aktiviste grupe Pravda za Davida

Policija je u Laktašima jutros privela aktiviste grupe“Pravda za Davida“, Dragana Karanovića i Sofiju Grmušu. Sofija Grmuša je predsjednica Skupštine UG „Put pravde“.

Privedeni su dok su čekali da se okonča suđenje aktivisti „Pravde za Davida“, Rajku Topiću, protiv koga se vodi prekršajni postupak.

Prije nego su je lišili slobode, policajci su Sofiju Grmušu pokušavali spriječiti da snima telefonom, što predstvlja nastavke policijskog gaženja osnovnih sloboda građana ove zemlje.

Godinama, a naročito od monstruoznog ubistva Davida Dragičevića u Banjaluci, u martu 2018. godine, svjedoci smo uspostavljanja policijske diktature u Republici Srpskoj, tako danas ni ovo grubo kršenje ljudskih prava i sloboda nije iznanadilo.
Činjenica je da ovo društvo sve dublje tone u policijsku diktaturu, kao i da je MUP RS kao institucija, čiji se pripadnici dovode vezu sa ubistvom ili prikrivanjem istine o ubistvu Davida Dragičevića, odavno izgubila sav kredibilitet.

Pripadnici MUP-a RS, su tortutom nad roditeljima ubijenog mladića, ali i nad gađanima koji traže istinu o ovom zločinu, do sada u više navrata na najgrublji način pokazali da ne liče na organe javnog reda i mira već na huntu čiji je zadatak čuvanje interesa centara moći pod čijim se patronatom nalaze.

Ovakvi nemili događaji nas dodatno učvrščuju u uvjerenju da moramo istrajati u našoj borbi za istinu, pravdu i slobodno društvo čije su tekovine ovdje policijskom čizmom pogažene.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.