Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ugodno vrijeme još nekoliko dana, ponovo se očekuju padavine u cijeloj zemlji

Proljetni dan u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije
24.03.2021., Ljubljana, Slovenija - Suncan proljetni dan u glavnom gradu Slovenije. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a u prijepodnevnim satima u Bosni s maglom i niskim oblacima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu u jutarnjim satima i prijepodne magla i niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura oko četiri, najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini također se prognozira mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.