Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Ugostitelji i muzičari zbog novih mjera Kriznog štaba izlaze na proteste

Gradska svakodnevnica u Sarajevu polako se vraća u normalu
14.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Gradska svakodnevnica se polako vraca u normalu nakon popustanja mjera prevencije Covid-19 virusa. Na ulicama je sve vise ljudi, a vecina ne nosi maske. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Organizatori protesta rekli su da će poštovati sve preporuke Kriznog štaba te da će svi učesnici morati da nose maske i poštuju fizičku distancu

Privrednici, ugostitelji i muzičari najavili su za danas u Sarajevu protest zbog novih mjera Kriznog štaba povodom epidemije virusa korona.

Advokat koji zastupa ugostiteljske radnike Bojan Veselinović rekao je za medije da će okupljeni od vlasti BiH tražiti da im se omogući radno vrijeme u skladu sa načinom registracije, te da, ukoliko im se u potpunosti zabranjuje rad, BiH preuzme fiksne troškove kirije, plate radnicima i uplate doprinosa.

Organizatori protesta rekli su da će poštovati sve preporuke Kriznog štaba te da će svi učesnici morati da nose maske i poštuju fizičku distancu.

Protestima ugostiteljskih radnika, koji su najavljeni za 11 časova ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, pridružiće se i muzičari koji nastupaju u ugostiteljskim objektima.

Krizni štab federalnog ministarstva zdravstva krajem prošle sedmice donio je odluku da radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Federaciji BiH bude maksimalno do 23 časa.