Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nove mjere

Ugostiteljski objekti u Trebinju goste mogu primati do 21 sat

kafici_koronavirus

“Ukoliko uočimo da se mjere ne poštuju, već sutra ćemo biti primorani da skratimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata”

Svi ugostiteljski objekti na području grada Trebinje od petka će goste moći da primaju do 21 čas, a poslije 22 časa u njima ne smije da bude gostiju, izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, javlja Anadolu Agency (AA)

Odlučeno je to danas na sjednici Štaba za vanredne situacije Trebinja, a Ćurić je pozvao ugostitelje da se pridržavaju novih mjera, te najavio da će biti pojačane inspekcijske kontrole zbog pogoršane epidemiološke situacije.

“Ukoliko uočimo da se mjere ne poštuju, već sutra ćemo biti primorani da skratimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata”, naveo je Ćurić.

Rekao je i da će odluka o online nastavi u pojedinim školama biti donesena do ponedjeljka, obzirom da je veliki broj učenika testiran na prisustvo koronavirusa, a rezultati se očekuju najkasnije do nedjelje.

“Prema sadašnjim podacima nema potrebe prelaska na online nastavu, ali vidjećemo kakvi će biti rezultati testova”, pojasnio je Ćurić.

Kako se navode iz Grada Trebinja Štab za vanredne situacije obavezao je direktore osnovnih i srednjih škola da dostavljaju izvještaje o epidemiološkoj situaciji u tim ustanovama, dok su prodajni objekti sa više od pet zaposlenih dužni da na ulazu obezbjede jednu osobu koja će vršiti dezinfekciju, te da ograniče broj ljudi koji mogu da budu u zatvorenom prostoru u istom trenutku.