brčko distrikt

Ugostiteljskim objektima radno vrijeme do 23 sata, vikendom do ponoći

brcko kafana (1)

Ugostiteljskim objektima na području Distrikta omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeno razdoblje u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekt nakon isteka propisanog radnog vremena

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se svim ugostiteljskim objektima na području Brčkog u narednih 15 dana ograničava obavljanje djelatnosti do 23 sata, a petkom, subotom i nedjeljom do 24 sata uz obvezu poštovanja svih važećih preporuka i mjera za zaštitu od širenja koronavirusa.

Ugostiteljskim objektima na području Distrikta omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeno razdoblje u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekt nakon isteka propisanog radnog vremena, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Stožer je također nakon razmatranja stanja u školama i uzimajući u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju usvojio naredbu da protokol za početak nastave u svezi s covid-19 sa svim pripisanim mjerama i narednih 15 dana ostaje na snazi.

Usvojena je Naredba da se pristupi nabavi zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, na zahtjev Stručne službe Skupštine za potrebe Lokalnog izbornog povjerenstva za nesmetanu provedbu Lokalnih izbora u skladu s epidemiološkim mjerama.

Štab za zaštitu i spašavanje donio je i naredbu kojom se propisuje obavezno nošenje maski na autobuskim stanicama gdje se okuplja veliki broj ljudi kao i naredbu da se Inspektoratu Brčko distrikta BiH omogući inspekcijska kontrola gradskog, prigradskog, međuentitetskog i javnog međunarodnog prometa.

Također, Štab je ukazao na obvezu poštovanja naredbi o nošenju maski u zatvorenom prostoru i najavio da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH sankcije za kršenje naredbi odnosno odredbi Zakona biti znatno rigoroznije, dodaje se u saopćenju.