Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Uhapšen direktor Osnovne škole “Isak Samokovlija” u Sarajevu

09/06/2015

Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas je uhapšen Kenan Vučijak, direktor JU Osnovna škola “Isak Samokovlija” u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je zloupotrebom i iskorištavanjem službenog položaja, te upućivanjem prijetnji, počev od 2014. godine, iznudio i za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 10.000,00 KM.

Službenici Federalne uprave policije, postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom kantonalnog tužioca izvršili su pretres službenih prostorija koje je Vučijak koristio, a kojom prilikom je kod osumnjičenog pronađen i privremeno oduzet novac u iznosu od 2.000,00 KM.

Vučijak će biti predat postupajućem tužiocu, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njemu, saopćeno je iz Ureda Glavne kantonalne tužiteljice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.