Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen Tuzlak koji je veličao ratne zločince Ratka Mladića i Novaka Đukića

policija tuzla
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Iz MUP-a TK su potvrdili da je osoba D.P. (rođen 1977. godine) uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je od 31.3. do 27.5.2024. godine na području grada Tuzla, u više navrata počinio krivično djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, te je predat u nadležnost Tužilaštva

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je da je, nakon što su 27. maja na prostorijama Memorijalnog centra Kapija i Udruženja 25. maj pronađene uznemirujuće poruke kojima se veličaju ratni zločinci, među kojima i Novak Đukić koji je osuđen za ubistvo 71 osobe na Kapiji, ohapšena jedna osoba iz Tuzla zbog veličanja ratnih zločinaca.

-Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je lišilo slobode D.P (47) iz Tuzle osumnjičenog za produženo krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Nakon kriminalističke obrade je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas će biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla – saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Iz MUP-a TK su potvrdili da je osoba D.P. (rođen 1977. godine) uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je od 31.3. do 27.5.2024. godine na području grada Tuzla, u više navrata počinio krivično djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, te je predat u nadležnost Tužilaštva.