BiH

Tužilaštvo KS

Uhapšena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom policajaca

29/10/2018

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici te policijske agencije dosad su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba

Jedna osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom dvojice policajaca u petak u Sarajevu privedena je danas u prostorije Tužilaštva KS, potvrđeno je Feni iz te instutucije.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo nisu mogli potvrditi gdje je spomenuta osoba lišena slobode, te su naveli da će više informacija biti poznato naknadno.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je objavio Dnevni avaz pozivajući se na svoje izvore, radi se o muškarcu inicijala T.S. koji je lišen slobode na području Republike Srpske.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici te policijske agencije dosad su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba.

Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.