Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Farmer"

Uhapšena još jedna osoba zbog nezakonite trgovine kineskim traktorima

traktori

Širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva “Farmer”

MUP Livanjskog kantona podnio je izvještaj Tužilaštvu u Livnu o počinjenom kaznenom djelu protiv 54-godišnjeg I.M. rođenom u Tomislavgradu, a nastanjenim u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “primanje nagrade ili drugog oblika za trgovinu utjecajem”.

U izvještaju se navodi da je imenovani koristeći se svojim utjecajem, predsjednika Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme iz donacije Narodne Republike Kine državi Bosni i Hercegovini kao i predsjednika Komisije za provjeru kapitalnih ulaganja, nezakonito sebi pribavio imovinsku korist.

Učinio je to način da je dvjema osobama s područja Glamoča obećavao da će omogućiti donaciju, tačnije traktore sa svim priključcima koje je u narednom razdoblju trebala donirati NR Kina.

Zauzvrat, spomenuti su dali 10 posto od vrijednosti traktora, kako bi dobili donaciju, navodi se u saopćenju MUP-a LK.

Širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva “Farmer”. Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se desile te godine.