BiH

FUP

Uhapšene dvije osobe, sportisti u Sarajevu oduzeli sat vrijedan 120.000 eura, pokušali uzeti i Porsche

27/10/2021

Uhapšeni se sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo jučer su izveli brzu akciju pod nazivom „Korner“ na području Sarajeva. Tom prilikom slobode su lišene dvije osobe, V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Iznuda“a od ranije su poznati pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP-a su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke porsche panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela. Uhapšeni se sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije uhapšeni će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija Federalne uprave policije je izvršena uspješno u veoma kratkom vremenskom periodu od nekoliko sati, s korištenjem minimalnih resursa. Policijski službenici Federalne uprave policije će nastaviti rad po ovom predmetu, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.