BiH

brčko distrikt

Uhapšene dvije osobe zbog prevara koje su spremali za predstojeće izbore

07/10/2020
Foto: Ilustracija

Ova lica će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje

Policija Brčko distrkta uhapsila je lica čiji su inicijali P.M. /51/ i J.R. /33/ zbog osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela izborne prevare u vezi sa predstojećim lokalnim izborima, saopšteno je iz Policije.

Lice čiji su inicijali P.M. se sumnjiči da je počinilo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju, dok se lice J.R. sumnjiči da je počinilo krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju.

Ova lica će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

“Policija će, pod nadzorom Tužilaštva distrikta, nastaviti aktivnosti na istraživanju nepravilnosti koje se tiču predstojećih lokalnih izbora za prostor Brčko distrikta”, navedeno je u saopštenju.

Policija distrikta je prije nekoliko dana uhapsila lice čiji su inicijali S.B. zbog sumnje na izbornu prevaru. Ovom licu Tužilaštvo distrikta je odredilo jednomjesečni pritvor.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.